Blog Menu #Tags

Παγίδες που κρύβονται στην κατασκευή μιας φθηνής ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται μία παρουσία στο internet. Οι τρόποι για να το πετύχετε αυτό διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και κυρίως το budget που θα διαθέσει ο κάθε επιχειρηματίας για τον σκοπό αυτό.

Ο επιχειρηματίας λοιπόν καλείται να επιλέξει από μια στρατιά εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτύου και ένας από τους πιο δελεαστικούς τρόπους για να προσελκύσουν οι εταιρείες αυτές τον πελάτη είναι η τιμή.

Οι τιμές διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους που πραγματικά ο κάθε επαγγελματίας καταλήγει να έχει στα χέρια του προσφορές που ξεκινάνε από 300 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τις 6000-7000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο και εύλογο ερώτημα είναι το ΓΙΑΤΙ….γιατί τέτοιες διαφορές στην τιμή. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε αυτό το ερώτημα και θα δούμε τις βασικότερες παγίδες που κρύβει μία φθηνή ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Περιορισμένη διαχείριση

Αν μιλάμε για ηλεκτρονικό κατάστημα η διαχείριση είναι το Α και το Ω. Καθημερινά θα πρέπει να ανεβάζουμε προϊόντα και προσφορές εύκολα και γρήγορα, πρέπει να βλέπουμε αναφορές και στατιστικά πωλήσεων ανα ώρα, μέρα, εβδομάδα και γενικά να μπορείς να διαχειριστείς εύκολα και γρήγορα το website σου, να προσθέσεις καινούργιες κατηγορίες ή να σβήσεις. Ένα φθηνό site δεν θα σου έχει τίποτα από αυτά έτοιμο, γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θέλει χρόνο να δημιουργηθεί και εργατοώρες που ανεβάζουν το κόστος της δημιουργίας.

Φτωχό ή ανύπαρκτο SEO

Τί την θες την ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημα αν δεν μπαίνει κανείς? Το SEO ή αλλιώς στα Ελληνικά, Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης είναι ο λόγος που μία ιστοσελίδα θα βρίσκετε στον ‘αφρό’ ή στον ‘πάτο’ της Google. Με απλά λόγια αν δεν είναι SEO friendly η σελίδα και δωρεάν να δίνετε τα προϊόντα ίσως να μην καταφέρετε ούτε να τα χαρίσετε ( για πώληση ούτε συζήτηση ).

Φτωχό design - Templates

Σας έχει τύχει να πάτε σε μια δεξίωση, ένα γάμο μια βάπτιση και να δείτε κάποιον ή κάποια να φοράει το ίδιο πουκάμισο ή φόρεμα με εσάς ; Σας άρεσε…; Δεν το νομίζω. Τότε το site σας γιατί να θέλετε να είναι ίδιο με 1000 ακόμα εκεί έξω, γιατί αυτό συμβαίνει με τα έτοιμα φθηνά websites. Σας πλασάρουν ένα template (έτοιμο site) που το έχουν αγοράσει 50 ευρώ και μαζί με εσάς απολαμβάνουν το ίδιο site κάτι χιλιάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεχωρίστε από την μάζα στο ίντερνετ... O πελάτης είναι ένα κλικ μακριά από τον ανταγωνισμό σας.

Περιορισμένο support

Ίσως η μεγαλύτερη πληγή στον χώρο των ιστοσελίδων. Σίγουρα έχετε ακούσει ιστορίες ή ακόμα χειρότερα, έχετε βιώσει μία από αυτές για εταιρείες με ανύπαρκτο support. Σε τυχών πρόβλημα πρέπει να υπάρχει κάποιος από πίσω να σας υποστηρίζει και να σας δίνει λύσεις άμεσα, μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με live συστήματα και το support πρέπει να είναι άμεσο γιατί όσο το site σας δεν δουλεύει χάνετε πελάτες.

Συμπέρασμα Ότι πληρώνεις παίρνεις!

Αν θέλετε η ιστοσελίδα να προσθέσει πραγματική αξία στην επιχείρησή σας, τότε το ROI ( Απόδοση Επένδυσης) θα είναι αναλογικό της επένδυσης που θα κάνετε.

Δε χρειάζεται να πληρώσετε υπέρογκα ποσά, αλλά μια φθηνή κατασκευή ιστοσελίδας κρύβει παγίδες τις οποίες πρέπει να αποφύγετε από την αρχή. Πριν κατασκευάσετε την ιστοσελίδα δείτε τις σημερινές σας ανάγκες, τις πιθανές μελλοντικές σας ανάγκες και δημιουργήστε μια ιστοσελίδα η οποία θα καλύπτει εσάς αλλά και το κοινό σας σε βάθος χρόνου.

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα καλέστε μας στο 22410-69850 ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας μας κάνοντας κλικ εδώ και θα μαζί θα αναλύσουμε τις ανάγκες της επιχείρησης σας, θα μελετήσουμε τον ανταγωνισμός σας και θα καταλήξουμε στο τι ακριβώς χρειάζεστε.